Elektronik Ticaret rehberi, E-ticaret nedir? Elektronik Ticaretin Etkileri ve Faydaları, Elektronik Ticaret Kaynakları Rehberi
 
Menü
e-Ticaret Kurulu (ETİK)
Dijital imza
SET Secure Electronic Transfer
e-imza Sıkça Sorulan Sorular
e-ticaret faydalı linkler
Elektronik Ticaret Araştırmaları ve Raporları
E-Belge Siteleri
E-ticaret Güvenlik Siteleri
E-ticaret Hukuk Linkleri
E-ticaret İstatistik Linkleri
E-ticaret Projeleri Linkleri
E-ticaret Rehberleri Linkleri
E-ticaret Standartları Linkleri
E-ticaret Stratejiler Linkleri
E-ticaret Kuruluşları Linkleri
E-ticaret Uygulamaları Linkleri
E-ticaret Uluslararası Kuruluşlar
 
 

VPOS kurulumu için gerekli başvuru ve prosedürler

Ülkemizdeki bazı bankaların sunduğu VPOS sistemlerinin, firma tarafından kurulumu ve işletilmesi için belli başvuru aşamaları ve prosedürleri vardır. Genel olarak tüm bankalarda benzer bir başvuru kabul süreci mevcuttur. Farklılıklar ise daha çok detaylarda ( VPOS kullanım eğitimi verilmesi, bakım hizmetleri olanağı, uygulama yardımı ve ek sözleşmelerle verilen ek hizmetler vs.) söz konusudur.

Başvuru ve bununla ilgili genel prosedürleri şöyle sıralayabiliriz:

  1. Öncelikle firmanın, VPOS sistemini tercih ettiği bankada ticari bir hesap açtırması. Bu hesap açtırma süreci, firmanın ticari ve kurumsal konumuna göre alt prosedürlerde değişiklik gösterebilir. Şöyle ki:
    Firma şahıs ya da adi ortaklık ise, vergi levhası ve nüfus cüzdanı örneği, imza sirküleri, ortaklık sözleşmesi veya bağlı bulunan esnaf odalarından verilecek faaliyet belgesi. Firma ticari ortaklık ise, firma kuruluş ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası ve imza sirküleri. (Bankalara göre ek belgeler istenebilmektedir.)
  2. İkinci aşama ise, bankada ticari hesap açtırmış, ya da halihazırda hesabı bulunan firmanın, VPOS hizmetinden yararlanmak istediği bankayla imzalayacağı “Üye İşyeri Sözleşmesi”dir. Bu sözleşme içinde genel olarak şu aşamalar izlenir:
     
    • Üye işyeri başvuru formunun doldurulması.
    • Bankayla üye işyeri sözleşmesinin imzalanması.
    • Elektronik ticaret yapılacağına dair, VPOS kullanım sözleşmesi.
    • Onaylanma sonucu VPOS yazılımının firmanın web sitesine kurulumu.
    • Banka ve firma tarafından sistemin test edilmesi ve uygulamaya geçiş.

Bunlar,genel olarak bankalar tarafından uygulanan prosedürlerdir. Ancak bankanın politikasına göre, ek olarak istenen belgeler veya ek verilen hizmetlerde söz konusu olabilir. Örnek olarak ek e-ticaret sözleşmeleri, VPOS’ un kullanımı için bankanın vereceği ek hizmetlere ve bunlar için ödenecek ücret ya da komisyonlara dair sözleşmelerin yanında, web sitesinin alışveriş kartı, dijital güvenliği, e-ticarete uygun bir tasarım, stok, muhasebe sistemi yardımı, sistemin belli aralıklarla kontrolü ya da bakımı ve firma çalışanlarına VPOS kullanım eğitimi hizmetleri verilebilir.

 
Ana Sayfa      :       Haberler       :       Bağlantılar       :       Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü      :       E-imza Nedir?
 
  © 2006 ELEKTRONİK TİCARET REHBERİ Tüm hakları saklıdır.